Όπισθεν του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές - Τριγμοί στην κυβέρνηση

Ημερησία

Όπισθεν του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές - Τριγμοί στην κυβέρνηση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αλλαγή θέσεων εμφάνισε το ΠΑΣΟΚ σε δύο επίμαχες διατάξεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο, υιοθετώντας σχετικά αιτήματα εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών.

Πριν από λίγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχαλης Κασσής, γνωστοποίησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ότι το κόμμα του διαφωνεί με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές καθώς και με την κλήρωση των θέσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασσής, μετά και τις κινητοποιήσεις που δείχνουν αντιδράσεις όχι μόνο των παραγωγών αλλά και των εμπόρων, το κόμμα του χωρίς να αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργού Ανάπτυξης θεωρεί ότι είναι δίκαιο το αίτημα τους και προτείνει να μην αλλάξει το καθεστώς των θέσεων με τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων αλλά να παραμείνουν ως έχει, ενώ απέρριψε και το θέμα της κλήρωσης προτείνοντας να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Η αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό και να αναζητηθεί συμβιβαστική λύση. Με αυτά τα δεδομένα ανμένεται με ενδιαφέρον η στάση του κ. Κ. Χατζηδάκη.