Πού το πάει ο Βαγγέλης;

Axiaplus

Πού το πάει ο Βαγγέλης;, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός του να ανεβάσει τα ποσοστά της Ελιάς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πολώνει το προεκλογικό κλίμα θέτοντας διλήμματα στο  εκλογικό σώμα.

Ο κ. Βενιζέλος, εξακολουθεί να θέτει θέμα πολιτικής σταθερότητας απειλώντας ακόμα και με αποχώρηση από την κυβέρνηση αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές!

Αν και αποκλείουν αποχώρηση του κόμματός τους από την κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι, σε ένα ενδεχόμενο εκλογικής καθίζησης της Ελιάς, «οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες».

Η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά πως το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της προς τον ΣΥΡΙΖΑ έχει συντελεστεί και πως οι εναπομείναντες ψηφοφόροι της μπροστά στον «κίνδυνο» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, θα σπεύσουν να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή η έντονη ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ μαρτυρά αφενός πως η ώσμωση με τη ΝΔ έχει επέλθει και πως η συμπόρευση των δύο κομμάτων είναι πλέον στρατηγικής σημασίας ζήτημα, και αφετέρου πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την ώρα της κάλπης έχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει η ΝΔ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές ή έστω, τυχόν ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι διαχειρίσιμη για το κόμμα του και τον ίδιο προσωπικά.

Πάντως ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει πρωτίστως ένα ποσοστό που δεν θα οδηγεί σε εκφυλισμό το χώρο του και δεν θα ανοίγει το δρόμο έμμεσης έστω αμφισβήτησης του ιδίου.