Συνεχίζονται οι εισροές στα ασφαλή καταφύγια

ForexReport

Συνεχίζονται οι εισροές στα ασφαλή καταφύγια, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι αγορές έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να δοκιμαστούν τα χαμηλά της Δευτέρας.

Στο επίκεντρο των επενδυτών χθες βρέθηκε το δολάριο καθώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο αμερικανικό νόμισμα ήταν αφόρητες. Πλέον μένει να δούμε αν η Yellen μπορεί να σώσει το δολάριο από τα χαμηλά του Οκτωβρίου ή θα πάμε για μια πτωτική διάσπαση  που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη νέα εκτόξευση του ευρώ και της στερλίνας.

  • Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το δολάριο Νέας Ζηλανδίας μετά από τις δηλώσεις του επικεφαλής της RBNZ, ότι σε περίπτωση που το νόμισμα δεν υποχωρήσει, η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε παρέμβαση.
  • Συνεχίζονται οι εισροές κεφαλαίων προς το γεν καθώς οι επενδυτές αναζητούν μεγαλύτερη ασφάλεια. Την ίδια ώρα, οι μετοχές εμφανίζουν έντονα τα σημάδια της αδυναμίας τους.
  • Χαρακτηριστικό είναι ότι το GBP/USD κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης βρέθηκε στο 99% του εύρους διακύμανσης που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
  • Η κατάθεση της Yellen αναμένεται με αγωνία από τους επενδυτές καθώς το δολάριο βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.

Ανάλυση αγοράς

USD/CHF – Άνοιγμα: 0,8776 Υψηλό: 0,8779 Χαμηλό: 0,8720 Κλείσιμο: 0,8741

Η ισοτιμία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την κρίσιμη στήριξη στα 0,8695 και θεωρούμε ότι χρειάζεται να έχουμε αυξημένη την προσοχή μας. Μια κίνηση κάτω από τα 0,8695 είναι πιθανόν να «ψάξει» για τις εντολές stop και sell stop και αυτό θα είναι μια καλή ευκαιρία για την εξουθένωση της πτώσης. Η σημερινή ομιλία της Yellen θα πρέπει να παρακολουθείται  στενά.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

0,8720                 0,8745
0,8695                 0,8765
0,8660                 0,8800
0,8640                 0,8830