Κέρδη στη Wall λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων

MarketNews

Κέρδη στη Wall λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα και από τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία. Παράλληλα, η αγορά να αναμένει την κατάθεση της επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζάνετ Γέλεν, στο Κογκρέσο για την αμερικανική οικονομία.

O δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,41% στις 16.468,36 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει κέρδη 0,06% στις 4.082,85 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,29% στις 1.873,18 μονάδες.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 1,7% κατέγραψε η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ στο α τρίμηνο, σε ετήσια βάση, εξέλιξη που αποδόθηκε στην επίδραση από τον δριμύ χειμώνα.

Οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ η παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών ενισχύθηκε μόλις κατά 0,3%, επισήμανε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αυξήθηκε κατά 4,2%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση σε πέντε τρίμηνα, όμως αυξήθηκε μόλις κατά 0,9% κατά τους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου.

Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μεταξύ των κατασκευαστών αυξήθηκε ελάχιστα κατά 0,1%.
Κατά το τέταρτο τρίμηνο, η αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας των ΗΠΑ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στο 2,3% από 1,8% προηγουμένως.