Οι αγορές εκτιμούν πως Ελλάδα και Ευρωζώνη θα καταλήξουν σε συμφωνία έως τα μέσα του Μαΐου, επισημαίνει η Credit Agricole.

Όπως εξηγεί, η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επαναφέρει την ισορροπία στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς θα βάλει «φρένο» στην άνοδο του δολαρίου και θα δώσει ώθηση στο ευρώ.

Άλλωστε, επισημαίνει πως η μέχρι πρότινος άνοδος του δολαρίου εδραζόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου στο αίσθημα κινδύνου.

Ένας ακόμη παράγοντας, ο οποίος συμβάλλει στην αποδυνάμωση του δολαρίου, έγκειται στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων της Fed – εξέλιξη, η οποία θα ασκήσει βραχυπρόθεσμες πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα.

Σύμφωνα και με την Goldman Sachs, η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους για το μέλλον της χρηματοδότησης της χώρας.

Ωστόσο η συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί την ύστατη στιγμή. Μέχρι να υπάρξει συμφωνία η αγωνία θα κορυφωθεί, αφού η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα συμβιβαστική λύση με τους εταίρους της, για να ξεπεράσει το αδιέξοδο.

Η επίτευξη συμφωνίας θα είναι αυτή που θα κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, προβλέπει η Goldman Sachs.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μόνο μέχρι τις 12 Μαΐου, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλει στο ΔΝΤ ποσό ύψους 950 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και κατ επέκταση την ελληνική οικονομία, χορηγώντας ρευστότητα μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Facebook Comments