Νευρικότητα και διακυμάνσεις στο ΧΑ

MarketNews

Νευρικότητα και διακυμάνσεις στο ΧΑ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Έντονη νευρικότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμων παρατηρούνται κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τα «πατήματά» της μετά την χθεσινή εντυπωσιακή άνοδο και εν μέσω αβεβαιότητας στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων πιστωτών.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,16% στις 720,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 12,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 0,02% στις 214,19 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 3,32% στις 484,80 μονάδες.

Το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη στηρίζουν, μέχρι στιγμής, οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, οι οποίες καταγράφουν κέρδη 4,40% και 4,38% αντίστοιχα, ενώ ανοδικά αντιδρά ο ΟΠΑΠ,   μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Άνω του 2% είναι και τα κέρδη των ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Jumbo, ενώ θετικές είναι και οι παρουσίες των ΟΛΠ,  Ελληνικών Πετρελαίων, Τιτάν και Μυτιληναίο.

Στον αντίποδα, ρευστοποιήσεις που παραπέμπουν σε κατοχύρωση κερδών καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, μετά τα χθεσινά εντυπωσιακά κέρδη. Η Eurobank είναι στο -4,67%, η Εθνική χάνει 3,24%, η Alpha Bank σημειώνει απώλειες 2,56% και η Πειραιώς υποχωρεί κατά 1,94%.