Πρόστιμα-μαμούθ $2,5 δισ. στη Deutsche Bank για χειραγώγηση του Libor

MarketNews

Πρόστιμα-μαμούθ $2,5 δισ. στη Deutsche Bank για χειραγώγηση του Libor  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πρόστιμα-ρεκόρ συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων επέβαλαν οι ρυθμιστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, τη Deutsche Bank, για την εμπλοκή της στο πολύκροτο σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.

Παράλληλα, ο γερμανικός κολοσσός υποχρεώνεται να προχωρήσει στην απόλυση επτά εκ των 29 υπαλλήλων του που έχουν βρεθεί να συμμετέχουν στη χειραγώγηση του βαρυσήμαντου επιτοκίου.

Οι αμερικανικές Αρχές καταγγέλλουν μάλιστα πως ο γερμανικός κολοσσός προσπάθησε επανειλημμένα να κατευθύνει τις έρευνες σε λάθος κατεύθυνση, κωλυσιεργώντας εσκεμμένα και καθυστερώντας στην παράδοση των απαραίτητων εγγράφων.

Η Deutsche Bank είναι η έβδομη τράπεζα που τιμωρείται με πρόστιμα για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Libor, το οποίο επηρεάζει τα επιτόκια δανείων αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων ανά τον κόσμο.

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο των 7ετών έως τώρα ερευνών ξεπερνούν τα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.