Η χθεσινή συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα δεν έβγαλε κάποια νέα εξέλιξη και το μόνο που τονίζεται και από τις δυο πλευρές είναι ότι υπάρχει θετική διάθεση, έχουν γίνει κάποιες θετικές ενέργειες και ότι μέσα από συζητήσεις, η επίτευξη μιας συμφωνίας δείχνει να είναι πολύ κοντά. Βέβαια, δεν αποκλείουμε το «παιχνίδι» των δηλώσεων να είναι και πάλι διφορούμενο με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα και αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές.

  • Οι οίκοι S&P και Fitch αναμένεται να δημοσιεύσουν τις νέες αξιολογήσεις τους για: Νορβηγία, Κύπρο και Ισπανία.
  • Η διαφορά Εργατικών και Συντηρητικών στην Αγγλία παραμένει στο εύρος 0%-2% λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.
  • Η Αμερική επιχειρεί με επίσημη πρόταση, να προσφέρει εναλλακτική στη συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου.
  • Το δολάριο δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0724 Υψηλό: 1,0845 Χαμηλό: 1,0665 Κλείσιμο: 1,0823

Η ισοτιμία εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλάγια τάση αναζητώντας την κατάλληλη αφορμή για μια έντονη κίνηση. Με το δολάριο να χάνει έδαφος βραχυπρόθεσμα, θεωρούμε ότι αν υπάρξουν θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της Ελλάδας θα έχουμε την κατάλληλη αφορμή για μια κίνηση προς τα 1,1040.
 
Η τεχνική εικόνα της ισοτιμίας στο 4ωρο και το ημερήσιο γράφημα, είναι ιδιαίτερα θετικές, αν και δε μπορούμε να αποκλείσουμε πωλήσεις κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών flows. Παρόλα αυτά, τόσο οι ΚΜΟ όσο και οι δείκτες RSI, CCI, Vol. Έχουν μια ιδιαίτερα θετική συμπεριφορά.

 

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0760                 1,0840
1,0740                 1,0860
1,0725                 1,0925
1,0700                 1,0960

Facebook Comments