Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα είναι δύσκολη, αλλά θα γίνει

MarketNews

Βαρουφάκης: Η συμφωνία θα είναι δύσκολη, αλλά θα γίνει   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η συμφωνία με τους πιστωτές θα είναι «δύσκολη» όμως θα επιτευχθεί, δήλωσε από τη Ρίγα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup, όπου φανερώθηκε το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και των ευρωπαίων εταίρων.

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως έχει υπάρξει σύγκλιση κατά τις τελευταίες εβδομάδες και ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία το ταχύτερο δυνατό.

Παρά ταύτα, επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της Αθήνας, αποσαφηνίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων, δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ούτε είναι διατεθειμένη να δεχτεί συμφωνίες με βάση πρωτογενή πλεονάσματα που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν.

Ο ΥΠΟΙΚ παραδέχτηκε πως η ρευστότητα σε δημόσια ταμεία είναι περιορισμένη, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Δήλωσε επίσης ανοιχτός σε προτάσεις για την επιτάχυνση των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς.