Με το ελληνικό θέμα να παραμένει στο προσκήνιο και με το δολάριο να δείχνει ότι θα έχει μια ακόμα πτωτική εβδομάδα, οι επενδυτές καλούνται να αντιδράσουν με ψυχραιμία στις όποιες εξελίξεις.

Αν και το ελληνικό θέμα παραμένει στο προσκήνιο και δείχνει ιδιαίτερα περίπλοκο και επικίνδυνο, η συμπεριφορά των αγορών δείχνει ότι στις τάξεις των επενδυτών επικρατεί μια έντονη αισιοδοξία ότι τα πράγματα δε θα φτάσουν στα άκρα και ότι στο τέλος με αμοιβαίες υποχωρήσεις θα επικρατήσει η λογική.
 

  • Το οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας δεν έχει καμία σημαντική ανακοίνωση.
  •  
  • Με νέα μεγάλα κέρδη ξεκίνησαν οι ασιατικές αγορές καθώς η PBoC φαίνεται να εξετάζει το δικό της QE. Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, απογειώθηκαν 5,0%.
  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στενός συνεργάτης της Μέρκελ, φέρεται να δήλωσε ότι προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, θα χρειαστεί 5 πακέτα στήριξης.
  • Ο επικεφαλής της Bundesbank, δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κάνει αρκετά για να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους.
  • Ο Schaeuble δήλωσε ότι δεν εξετάζεται καμία άλλη πρόταση από την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωζώνη.
  • Ο Dijsselbloem ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δε θα έχει ρευστό σε μερικές εβδομάδες και όχι σε μερικούς μήνες.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,0822 Υψηλό: 1,0899 Χαμηλό: 1,0783 Κλείσιμο: 1,0874

Η ισοτιμία βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση με τους αγοραστές να έχουν τα πάνω χέρι βραχυπρόθεσμα και με τη γενικότερη βραχυπτόθεσμη τεχνική συμπεριφορά της ισοτιμίας να είναι ιδιαίτερα θετική.
 
Η μεταβλητότητα διατηρείται μειώμενη και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για μια σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα αλλά αυξάνει και τις ενδείξεις ότι για την ώρα είναι πιθανό να έχουμε δει τα χαμηλότερα επίπεδα. Όσο η ισοτιμία παραμένει πάνω από τα 1,0800 η τάση θα είναι με την λευρά των αγοραστών και με τους στόχους στα 1,0945 και στα 1,1020.


Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,0830                  1,0900
1,0810                  1,0940
1,0785                  1,0980
1,0760                  1,1020
 

 

Facebook Comments