Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ομιλία του Mario Draghi

ForexReport

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ομιλία του Mario Draghi, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μια ακόμα συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις η χθεσινή, με τις αγορές να διατηρούν το εύρος συναλλαγών των τελευταίων μηνών. Η Wall Street ξεκίνησε τη συνεδρίαση με πιέσεις αλλά στο τέλος κατάφερε να κλείσει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα. Ο «έλεγχος» της αγοράς είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Η απόφαση του Putin να αποσύρει τα στρατεύματα από τα ουκρανικά σύνορα ήταν αυτή που βοήθησε τις αγορές να κλείσουν στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας.

Για σήμερα, η ΒΟΕ και η ΕΚΤ, αποφασίζουν για τη νομισματική τους πολιτική, με τη συνέντευξη Τύπου του Mario Draghi να είναι αυτή που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ημέρας.

  • Το δολάριο Αυστραλίας συνεχίζει να κινείται προς υψηλότερα επίπεδα μετά τη θετική ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας.
  • Ισχυρές απώλειες δέχθηκε ο χρυσός μετά την απόφαση του Putin. Το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε κάτω από τα $1.290 και πλέον προσπαθεί να αντιδράσει.
  • Η πλάγια τάση των βασικών δεικτών παραμένει και αυτό είναι ενδεικτικό της έλλειψης ρευστότητας.
  • Το γεν εξακολουθεί να ενισχύεται και η προσπάθεια να περάσει πάνω από τα 102,00 γεν δεν έχει στεφθεί από επιτυχία.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.307,07 Υψηλό: 1.314,35 Χαμηλό: 1.286,49 Κλείσιμο: 1.289,67
Το πολύτιμο μέταλλο δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα υψηλά της Δευτέρας και οι πιέσεις από τα $1.315 ήταν ιδιαίτερα έντονες. Αφορμή για τη δυναμική εμφάνιση των πωλητών, έδωσε ο Putin με την ξαφνική απόφαση να αποσύρει τα στρατεύματα από τα ουκρανικά σύνορα και να ξεκινήσει νέες συνομιλίες. Ο χρυσός έχει επιστρέψει σε μια περιοχή στηρίξεων μεταξύ των $1.272 και των $1.290 στις οποίες θα αναζητήσουμε νέες ευκαιρίες τοποθετήσεων. Ένα κλείσιμο πάνω από τα $1.292 θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή πάνω από τα $1.300.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.287                   1.292
1.277                   1.298
1.272                   1.304
1.266                   1.311