Τρεις ιαπωνικές εταιρείες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις για τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, με πρώτη και καλύτερη τη Honda, που βρίσκεται στην πρώτη θέση για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Daihatsu και στην τρίτη η Suzuki.

Η έρευνα βασίζεται στα στοιχεία της ανεξάρτητης εταιρείας Warranty Direct, που για να προτείνει ασφάλιση, και επειδή δεν αρέσκεται να χάνει λεφτά βεβαίως, έχει δημιουργήσει το μοναδικό σε πληρότητα σύστημα αξιολόγησης σύστημα Reliability Index (RI).

Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιεί τα στοιχεία από περισσότερα από 50.000 ασφαλιστικά συμβόλαια στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να κατατάξει 38  κατασκευαστές αυτοκινήτων, υπολογίζοντας την παλαιότητα, τα χιλιόμετρα, τη συχνότητα των βλαβών και τα κόστη επισκευής, του κάθε αυτοκινήτου.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται λοιπόν, συνολικά 6 ιαπωνικές εταιρείες, και άλλες δύο στην ενδέκατη και τη δωδέκατη. Αναλυτικά, μετά τις Honda, Daihatsu και Suzuki, ακολουθούν οι Toyota, Chevrolet, Mazda, Ford, Lexus, Skoda, Hyundai, Subaru και Nissan.

Όσον αφορά στα συγκεκριμένα μοντέλα τώρα, πρώτο βγαίνει το Honda Jazz, δεύτερο το Mitsubishi Lancer και τρίτο το Opel Agila. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα Toyota Yaris, Suzuki Alto, Chevrolet Kalos, Suzuki Liana, Hyundai Getz, Mazda MX-5 και Mercedes CLC.

 

Facebook Comments