Για στροφή της ελληνικής κυβέρνησης κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Bild- καθώς η χώρα ξεμένει από χρήματα- επισημαίνοντας πως είναι έτοιμη να υποβάλλει μια νέα λίστα μεταρρυθμίσεων στην οποία μεταξύ άλλων θα αναβάλλει την προεκλογική της υπόσχεση για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επισημαίνει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να αναστείλει προσωρινά μια από τις βασικές του προεκλογικές υποσχέσεις που είναι το σχέδιό του για αύξηση του κατώτατου μισθού και ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και από 751 ευρώ έπεσε στα 580 ευρώ το μήνα. Επίσης, θα πρέπει να μειώσει τις επικουρικές συντάξεις οι οποίες μέχρι τώρα έχουν μειωθεί «μόνο» 56% των κανονικών συντάξεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να εισάγει ένα νέο φόρο πολυτελείας για πολυτελή ταξίδια στα ελληνικά νησιά.

Ακόμη, τα σχέδιά του για πρόωρη συνταξιοδότηση θα πρέπει να ανασταλούν.

Όσον αφορά τα έσοδα από την πώληση των κρατικών επιχειρήσεων παρά το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας έχει υποσχεθεί πως προορίζονται για την πραγματική οικονομία και όχι για τους πιστωτές της χώρας, σήμερα πάνε στην αποπληρωμή του χρέους.

Η νέα λίστα είναι απαραίτητη για την εκταμίευση της επόμενης δόσης που θα σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία εκτιμά η Bild καθώς μέχρι τώρα καμία από αυτές που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους πιστωτές της.

Facebook Comments