Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ της ζωής της Amy Winehouse

MarketNews

Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ της ζωής της Amy Winehouse, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

H οικογένεια της Ειμι Γουάινχαουζ , που πέθανε σε ηλικία 27 ετών, κρίνει «παραπλανητικό» ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Bρετανίδας τραγουδίστριας, το οποίο αναμένεται να προβληθεί τον προσεχή μήνα στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Amy», σκιαγραφεί τη διαδρομή της τραγουδίστριας της σόουλ - τα πρώτα της βήματα στη σκηνή, τη δόξα, κυρίως,  με το κομμάτι «Rehab» -, έως τον θάνατό της, το 2011, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εκπρόσωπος εξηγεί ότι η οικογένεια Γουάινχαουζ επιθυμεί να «διαφοροποιηθεί από την ταινία, η οποία θα βγει εκτός θέματος, που είναι η λατρευτή τους και αείμνηστη Ειμι.

Πιστεύουν ότι το φιλμ είναι μια χαμένη ευκαιρία για την απόδοση φόρου τιμής στη ζωή της και το ταλέντο της, όπως και ότι είναι παραπλανητικό, με βασικές αναλήθειες. Υπάρχουν ακριβείς ισχυρισμοί σε βάρος της οικογένειας και της διαχείρισης που είναι αβάσιμοι και δυσανάλογοι».

Η οικογένεια δεν διευκρίνισε σε ποιους ισχυρισμούς συγκεκριμένα αναφέρεται.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από τον Βρετανό Ασίφ Καπάντια, ο οποίος απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2011 για το «Senna», που αναφέρεται στον θρυλικό Βραζιλιάνο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Άιρτον Σένα.

Η ομάδα του «Amy» υπεραμύνεται του έργου της. «Όταν μας πρότειναν να κάνουμε το φιλμ, αρχίσαμε να δουλεύουμε έχοντας την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας Γουάινχαουζ και προσεγγίσαμε το θέμα με πλήρη αντικειμενικότητα, όπως στο “Senna”», υποστηρίζουν οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ.