Συνάντηση με τον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα έχει «μέσα στις επόμενες ημέρες» ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, καθώς συνεχίζεται το μετεκλογικό αδιέξοδο στη χώρα, με τον κ. Μπερσάνι να αποσαφηνίζει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση του Καβαλιέρε για συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων.

«Όταν τον συναντήσω, θα πω ‘Δεν έχουμε ξεχάσει. Σε ξέρουμε ακόμα κι αν προσπαθείς να μεταμφιεστείς’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερσάνι, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στην κρατική τηλεόραση RAI.

«Εμείς είμαστε αξιόπιστοι, και επιζητούμε αξιοπιστία στους άλλους. Αν υπάρχουν προτάσεις θα δούμε, όμως [η κεντροδεξιά]δεν έρθει με προτάσεις για μία ‘γκοβερνίσιμο’ (έτσι αποκαλεί ειρωνικά ο Μπερσάνι την κυβέρνηση συνεργασίας με Μπερλουσκόνι), καθώς αυτό δεν είναι δυνατό. Εάν έχουν άλλες ιδέες, μπορούμε να μιλήσουμε για αυτές», συμπλήρωσε ο ηγέτης της κεντροαριστεράς.

Αντίθετα, στόχος των επαφών θα είναι να τεθούν επί τάπητος οι επερχόμενες προεδρικέ εκλογές, για την αντικατάσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Facebook Comments