Μετριοπαθής είναι και η σημερινή εκκίνηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις κινήσεις κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης να είναι «μετρημένες» και λελογισμένες.

O Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη μόλις 0,01% στις 1.166,63 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,04% στις 378,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 161,79 μονάδες.

Εκτός των κρίσιμων ζητημάτων που ορίζουν την πορεία του Χ.Α. το τελευταίο διάστημα (τραπεζικές ασκήσεις αντοχής, αξιολόγηση τρόικας, κλπ), η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα της και στο επερχόμενο road show της ΕΧΑΕ  το Λονδίνο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα διαγνωστεί το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για την ελληνική αγορά, η διάθεση τους έναντι των εισηγμένων και οι εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι στιγμής οι ελληνικές προσδοκίες είναι θετικές, ωστόσο δεν αποκλείεται οι ξένοι να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο ταμπλό, η ΕΥΔΑΠ ξεχωρίζει με κέρδη 2,90% στα 8,86 ευρώ, ο ΟΠΑΠ κερδίζει 1%, η ΜΕΤΚΑ  και η MIG ενισχύονται κατά 0,5% και η Μυτιληναίος  σημειώνει κέρδη 0,45%. Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα   χάνει 0,84%, η Τέρνα Ενεργειακή υποχωρεί κατά 1,12%, ΔΕΗ και Jumbo σημειώνουν απώλειες 0,96% έκαστη, και ο ΟΤΕ  σημειώνει απώλειες 0,62%. «Ουδέτερος» είναι ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική, την Πειραιώς και την Αττικής να μην έχουν πρόσημο, κινούμενες σταθεροποιητικά, ενώ η Alpha Bank  κερδίζει 0,30% και η Eurobank είναι στο +0,58%.

Facebook Comments