Ελλάδα και δανειστές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης στον Real.fm. «Είμαστε πραγματικά πολύ κοντά σε μία συμφωνία. Νομίζω ότι έχει γίνει η βασική προεργασία και σε τεχνικό επίπεδο. Και φυσικά διαφαίνεται ότι μετά βεβαιότητας υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε», είπε.

Στο ερώτημα πόσο αισιόδοξος είναι ότι η συμφωνία που θα προκύψει θα έχει έναν χαρακτήρα αναπτυξιακό, ο κ. Σταθάκης απάντησε:

«Νομίζω ότι ο χαρακτήρας της συμφωνίας διατηρεί τη βασική αρχή τουλάχιστον της δικής μας κυβέρνησης ότι η βασικότερη κόκκινη γραμμή είναι να μην υπάρξουν μέτρα που επιτείνουν την ύφεση. Αυτή η γραμμή είναι σε μια στέρεα βάση, πάνω στην οποία έχουμε οδηγηθεί σε συμφωνία στα θέματα, στα οποία συμφωνούμε.

Υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σε μια σειρά από θέματα που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα, αλλά αυτά δεν θα περιληφθούν στη μεταβατική απόφαση που θα ληφθεί άμεσα».

Ξεχωριστά ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, ενώ η οικονομία, στο βαθμό που θα υπάρξει συμφωνία, έχει θετική δυναμική. Ο ίδιος εξήγησε πως υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο –συμφωνίας επιτρεπούσης- στο β’ εξάμηνο του έτους θα ξεδιπλωθεί.

Ο υπουργός εξήγησε πως το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έχει πολύ σαφές σχεδιάγραμμα που αποτυπώνεται σε τρία χρηματοδοτικά εργαλεία: το πρόγραμμα επενδύσεων, τα ΕΣΠΑ και ένας νέος αναπτυξιακός νόμος. «Θα τον έχουμε έτοιμο μέχρι αρχές Ιουνίου», διαβεβαίωσε ο κ. Σταθάκης.

Facebook Comments