Ανακοίνωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τον Οργανισμό με την επιχειρησιακή σύμβαση, με την διοίκηση της Alpha Bank εξέδωσε ο Σύλλογος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Όπως είναι γνωστό εδώ και ένα μήνα ο Σύλλογός μας διαπραγματεύεται με τη Διοίκηση της Τράπεζας δύο κορυφαία ζητήματα για τις εργασιακές μας σχέσεις: Τον οργανισμό προσωπικού της Τράπεζας και την επιχειρησιακή συλλογική μας σύμβαση που λήγει 31.5.2014.

Πέρα από τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τράπεζας για τις οποίες έχετε ενημερωθεί, ακολούθησαν δύο επιπλέον συναντήσεις στις 2/5/2014 και στις 6/5/2014.

Η Συλλογική διαπραγμάτευση είναι επίπονη και η προσπάθεια του Συλλόγου για την προάσπιση των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα και του δικαιώματος για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων (μολονότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μετά την ισχύ των μνημονίων έχει απολύτως ενδυναμώσει το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη), για μας είναι το κυρίαρχο.

Είναι αυτονόητο επίσης ότι ο Σύλλογός μας δεν δέχεται καμία απολύτως μείωση των αποδοχών μας όπως αυτές έχουν κατοχυρωθεί και από την τελευταία επιχ/κή μας σύμβαση που λήγει στις 31/5/2014.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Συλλόγου με την νομική μας υπηρεσία διατύπωσε με ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα τις παραπάνω θέσεις μας.

Ζητάμε από την Τράπεζα τη συνέχιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης για την ΕΣΣΕ και τον Οργανισμό Προσωπικού.

Πρόθεσή μας είναι να διασφαλίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο το δικαίωμά μας να συνυπογράψουμε νέο οργανισμό και επιχειρησιακή Συλλογική σύμβαση.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε παραμένοντας ως απλοί θεατές, να δημιουργηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι γύρω από τα επαγγελματικά μας συμφέροντα αρκούμενοι σε καταγγελίες, αφορισμούς και δήθεν μαζικές αγωγές που οδηγούν τα πάντα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διευρύνουν αυθαίρετα το διευθυντικό δικαίωμα.

Εξάλλου οι εξελίξεις στο Τραπεζικό μας σύστημα είναι ραγδαίες και η πιθανότητα να βρεθούν εκατοντάδες νέοι συνάδελφοι στον όμιλό μας είναι ισχυρή.

Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, θα ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση με επιτυχία και πίστη στις αρχές που ήδη έχουμε διατυπώσει.»

Facebook Comments