Μόνο με κάρτα οι συναλλαγές άνω των €50 στα νησιά

MarketNews

Μόνο με κάρτα οι συναλλαγές άνω των €50 στα νησιά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πληθυσμιακό κριτήριο αναμένεται να προβλέπει η διάταξη που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με βάση την οποία οι συναλλαγές πάνω από ένα όριο (προσδιορίστηκε στα 50 - 70 ευρώ) θα γίνονται υποχρεωτικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το μέτρο θα ισχύσει κατ αρχήν σε νησιωτικές περιοχές με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων. Με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο, τα νησιά στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο περιορίζονται περίπου στα 35.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το ΥΠΟΙΚ θέλει να αυξήσει την εισπραξιμότητα από τον ΦΠΑ και να αποφύγει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στις νησιωτικές περιοχές (σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, εφαρμόζεται συντελεστής 9% και 16% αντί για 13% και 23%).

Η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα στο Brussels Group και θα συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.