Σε δελτίο της Societe Generale προς τους επενδυτές της, οι αναλυτές του γαλλικού χρηματοπιστωτικού οργανισμού προσπαθούν να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις του δολαρίου έναντι των EUR και GBP.

Οι αναλυτές της τράπεζας περιμένουν ότι η ΕΚΤ πρόκειται να ολοκληρώσει το πρόγραμμα σταδιακής υπαναχώρησης στο SMP (Securities Markets Program) ενώ αναμένουν τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει.

Θα είναι όμως αυτό αρκετό προκειμένου να δούμε μία κίνηση του EUR/USD στο 1.4000; Τόσο τα μακροπρόθεσμα όσο και τα βραχυπρόθεσμα μοντέλα της Societe Generale προτείνουν ότι το ευρώ είναι ήδη υπερτιμημένο σε σχέση με το που βρίσκονται τα spreads των ομολόγων, αλλά εκτός αυτού αναμένουν τους πωλητές να ρίξουν το EUR/USD όταν η ισοτιμία αγγίξει το 1.4000.

Όσον αφορά το GBP/USD το τμήμα ανάλυσης της τράπεζας προβλέπει ότι η επιτροπή της ΒοΕ για τα επιτόκια (MPC) πρόκειται να αφήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού σταθερό.

Χαρακτηριστικά η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι τα δυνατά μακροοικονομικά μεγέθη της αγγλικής οικονομίας πρόκειται να «δώσει περισσότερη άνεση στους αξιωματούχους της ΒοΕ προκειμένου να διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά και να δώσει λαβή στους traders προκειμένου να στηρίξουν μία περαιτέρω άνοδο στο GBP/USD».

Facebook Comments