«Τα νέα από το μέτωπο της μάχης για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά. Πράγματι, όλα πλέον τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και δεδομένα της αγοράς εργασίας, υποδηλώνουν ότι η ανεργία, μετά τη σταθεροποίηση που έδειξε κατά τη διάρκεια του 2013, έχει μπει για τα καλά σε μια φάση αποκλιμάκωσης, σε ένα κανάλι πτώσης».

Αυτά δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Απρίλιο, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Τα “σήματα” είχαν δοθεί εγκαίρως – και συνεχίζονται να δίνονται – από το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” που μετρά με ψηφιακό τρόπο τις ροές και μεταβολές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Το θετικό ισοζύγιο του φετινού Απριλίου – δηλαδή προσλήψεις μείον απολύσεις – είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου μήνα πέρυσι, 60.600 νέες θέσεις εργασίας φέτος έναντι 29.298 πέρυσι. Αποτελεί, ταυτόχρονα, το υψηλότερο θετικό ισοζύγιο από το 2001 μέχρι σήμερα».

Facebook Comments