Στο 54,8% η συμμετοχή των ξένων στο Χ.Α.

MarketNews

Στο 54,8% η συμμετοχή των ξένων στο Χ.Α., ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο 54,8% ανήλθε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς τον Απρίλιο, έναντι 52,9% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 3,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΧΑΕ.

Ωστόσο, συνυπολογίζοντας την συμμετοχή του ΤΧΣ (20.999,50 εκατ. ευρώ ή 32,5%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται σε 37,0% παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 8,8% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Απρίλιος ήταν ο 18ος συνεχόμενος μήνας που οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην ελληνική αγορά υπερέβησαν τις εκροές.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. έκλεισε στα 64,55 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 8,0% από τον προηγούμενο μήνα. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η κεφαλαιοποίηση που κατέχει το ΤΧΣ, η μείωση αγγίζει το 3,4%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,23 δισ. ευρώ - αυξημένη κατά 28,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και αυξημένη κατά 144,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.