Τον Ιούνιο αναμένονται μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ

ForexReport

Τον Ιούνιο αναμένονται μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Προσπάθεια για νέα υψηλά έτους από τον EuroStoxx 50 μετά από τις δηλώσεις του Mario Draghi ότι η ΕΚΤ αναμένεται να αναλάβει δράση τον Ιούνιο.

Οι ίδιες δηλώσεις προκάλεσαν και την ισχυτή πτώση του ευρώ μετά από την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια της ισοτιμίας να αγγίζει το 1,4000. Παρόλα αυτά, το επενδυτικό συναίσθημα δεν είναι ξεκάθαρο και αυτό φαίνεται και στις περισσότερες αγορές καθώς οι έντονες διακυμάνσεις είναι χαρακτηριστικές. Στην Αμερική, η αρχική άνοδος έδωσε τη θέση της σε πιέσεις, με τη Wall Street να κλείνει ανάμικτα.
 

  • Η RBA δήλωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την οικονομία.
  • Η UBS εκτιμά ότι η ΕΚΤ τον Ιούνιο θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων κατά 0,15%.
  • Η Goldman Sachs θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και αρνητικά επιτόκια καταθέσεων τον Ιούνιο.
  • Ο χρυσός παραμένει κάτω από τα $1.300 και αναζητά μια νέα στήριξη από τους αγοραστές.

Ανάλυση αγοράς

EuroStoxx 50 – Άνοιγμα: 3.130 Υψηλό: 3.172 Χαμηλό: 3.10 Κλείσιμο: 3.158
Ο ευρωπαϊκός δείκτης έφτασε μια ανάσα από το να σημειώσει νέα υψηλά έτους, μετά τη στήριξη που δέχθηκε από τις δηλώσεις του Mario Draghi. Ο δείκτης δοκιμάζει την αντίσταση της πλάγιας τάσης και από τα επίπεδα αυτά αναμένουμε την εμφάνιση των πωλητών με το στόχο να είναι στις 3.130 μονάδες και στις 3.090 μονάδες. Η πλάγια τάση αναμένεται να συνεχιστεί.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

3.150                     3.175
3.135                     3.200
3.090                     3.230
3.060                     3.260