Συνάντηση Κουβέλη – Μανιτάκη για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου

ΣΚΑΪ

Συνάντηση Κουβέλη – Μανιτάκη για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της 40λεπτης συνάντησης που είχαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις της τρόικας για άμεσες αποχωρήσεις των "επίορκων" δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μανιτάκης είχε παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για άμεση αποχώρηση υπαλλήλων από το Δημόσιο.

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του κ. Μανιτάκη και διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της τρόικας δεν περιλαμβάνει κανένα καινούργιο στοιχείο, ενώ δεν συνάδει με την κυβερνητική θέση που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο μεταξύ, μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και επικοινωνίες εντός της κυβέρνησης και μεταξύ των κομμάτων που την στηρίζουν, αλλά και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, αποφασίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης να συμμετάσχει και ο ίδιος στη συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο στις 16:00, με την οποία ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα το πρωί, στην καθιερωμένη ανά Τρίτη, συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή και μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος συζητήθηκε το σύνολο των εξελίξεων γύρω από την διαπραγμάτευση με την τρόικα και η ακύρωση της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank.

Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις και οι χειρισμοί του κόμματος και αποφασίστηκε να εκφράζονται ανοικτά οι προτάσεις και οι επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ όπου αυτές υφίστανται.