Για είσοδο της Eurobank σε νέα εποχή έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, κηρύσσοντας το πρωί την έναρξη διαπραγμάτευσης των 9.238.709.677 νέων κοινών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Γεώργιος Α. Δαυίδ και Χρήστος Μεγάλου, κήρυξαν την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι εκτός από την ιδιαίτερη σημασία της επιτυχημένης ΑΜΚ και τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές.

«Είναι το καμπανάκι του Χρηματιστηρίου για την νέα εποχή της Eurobank, αλλά είναι και μια μεγάλη καμπάνα για την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς αγορές και για τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και της χώρας μας. Χρειάζετα και το “μας” στη χώρα», τόνισε ο κ. Μεγάλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς, να γιορτάζουμε σήμερα την εισαγωγή των μετοχών από την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank. Μια αύξηση που ήταν από τις μεγαλύτερες φέτος παγκοσμίως και πολύ σημαντική για την αγορά μας, μια και είναι η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα από το 2005, για άντληση 286 εκατ. ευρώ (10%)».

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EUROBANK, συνολικού ύψους 2,864 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 9.238.709.677 νέων μετοχών στην τιμή 0,31 ευρώ ανά μετοχή.
 

Facebook Comments