ΔΝΤ: Δημοσιονομικό κενό άνω των €5 δισ. - Γιατί θα καθυστερήσει η καταβολή των 2 δόσεων

MarketNews

ΔΝΤ: Δημοσιονομικό κενό άνω των €5 δισ. - Γιατί θα καθυστερήσει η καταβολή των 2 δόσεων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, που συνήθως δημοσιοποιείται δέκα ημέρες έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου αναμένεται μετά από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος».

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015 και άνω των 3 δισ. ευρώ για το 2016 στην έκθεση που θα καταρτίσει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.

Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ είναι ανάλογες με αυτές που περιλαμβάνονται στην έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο απέχουν αρκετά από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης, που παραδέχεται (στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) κενό 911 εκατ. ευρώ για το 2015 και 1,93 δισ. ευρώ για το 2016.

Η έκθεση πάντως δεν έχει αναφορά σε δημοσιονομικό κενό για το 2014, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, παρότι διαπιστώνεται κενό 2 δισ. ευρώ για το 2015, δεν ζητούνται μέτρα για την επόμενη χρονιά καθώς θα γίνει επανεκτίμηση των αριθμών το Σεπτέμβριο, στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2015.