Αδ. Γεωργιάδης: Όσα διαγνωστικά κάνουν επίσχεση δε θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ

MarketNews

Αδ. Γεωργιάδης: Όσα διαγνωστικά κάνουν επίσχεση δε θα συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα τα διαγνωστικά κέντρα και οι εργαστηριακοί γιατροί αντιδρώντας στον συρρικνωμένο προϋπολογισμό τουΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά στις εργαστηριακές εξετάσεις.

Μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε τους ασφαλισμένους να πάνε για εξετάσεις μετά τις 12:00 καθώς όπως είπε το υπουργείο θα ζητήσει εγγράφως σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα να δηλώσουν αν θα λειτουργήσουν ή όχι.

Ο κ. Γεωργιάδης, διεμήνυσε ότι όσα διαγνωστικά κέντρα δε λειτουργήσουν, «δε θα είναι συμβεβλημένα ούτε τώρα, ούτε στον αιώνα τον άπαντα». Πρόσθεσε επίσης, πως η επίσχεση εργασίας δεν έχει νόημα καθώς οι συμβάσεις τους έχουν λήξει.

«Σήμερα θα παρουσιάσουμε τους όρους της νέας συμβάσεως», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς σήμερα θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση για το θέμα, με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

Πρόσθεσε επίσης, πως όσοι επιθυμούν να συμβληθούν με τους νέους όρους, θα παρέχουν υπηρεσίες «από σήμερα ίσως και αύριο».