Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να δείχνει ότι είναι αδύναμος να ακολουθήσει την ελαφρά ανοδική τάση των υπολοίπων αγορών.

Ειδικότερα,  βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17% στις 6.826 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,16% στις 9.597 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,27% στις 4.465 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,2% στις 339,36 μονάδες.

Στο ταμπλό η Sky Deutschland ενισχύεται κατά 5,4%, μετά την ανακοίνωση της British Sky Broadcasting ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές διαδικασίες για την ενδεχόμενη εξαγορά της γερμανικής εταιρείας ψηφιακής πλατφόρμας.

Η Logitech International καταγράφει κέρδη 2,3%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Credit Suisse σε "αγορά" (buy).

Κέρδη 2,1% και για την Lonmin, η οποία ανακοίνωσε ότι πιθανότατα θα επανεκκινήσει την μεταλλευτική παραγωγή στις 14 Μαΐου, λήγοντας την απεργία εργαζομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 15 εβδομάδες.

Περιορισμένες σήμερα οι ανακοινώσεις αναφορικά με την πορεία των ευρωπαϊκών οικονομιών, με την αγορά να στρέφεται αφενός στις εταιρικές εξελίξεις και αφετέρου στην ουκρανική κρίση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των «υποτιθέμενων δημοψηφισμάτων» που διεξάγονται στα προπύργια