Ο χρυσός κινείται χαμηλότερα για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με το πολύτιμο μέταλλο να χάνει 1% στα $1.287 πριν από το άνοιγμα της Νέας Υόρκης της Παρασκευή.

Οι απώλειες στηρίζονται στο ράλι που διέγραψε το δολάριο και ο δολαριακός δείκτης κατά την προηγούμενη εβδομάδα διαπραγμάτευσης, με το δείκτη να κινείται πάνω από τα χαμηλά 6 μηνών όπου βρέθηκε μετά το πτωτικό σερί που σημείωσε καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου.

Οι traders θα περιμένουν τις ανακοινώσεις από το οικονομικό ημερολόγιο των Η.Π.Α προκειμένου να δουν τις επόμενες τοποθετήσεις τους στο χρυσό.

Το οικονομικό ημερολόγιο δεν είχε σημαντικές ανακοινώσεις την προηγούμενη εβδομάδα με την ομιλία Yellen ενώπιον του Κογκρέσου να φέρνει στηρίξεις στο χρυσό, καθώς η πρόεδρος της FED φάνηκε να ακολουθεί μία μάλλον ήπια ρητορική δεδομένων των εξελίξεων στην αγορά εργασίας και στον πληθωρισμό που παραμένει ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Το USD κινήθηκε όμως υψηλότερα λόγω και της ομιλίας Ντράγκι την Πέμπτη , ο οποίος με την ρητορική του στήριξε την ανοδική κίνηση του δολαρίου.

Μπαίνοντας σε αυτή την εβδομάδα διαπραγμάτευσης, οι ανακοινώσεις από τις Η.Π.Α βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων με τις λιανικές πωλήσεις, το δείκτη τιμών καταναλωτή και τη βιομηχανική παραγωγή να βρίσκονται στο επίκεντρο. Η ανακοίνωση του πληθωρισμού την Πέμπτη, ίσως αποδειχτεί κρίσιμη για το χρυσό με τις προβλέψεις να δείχνουν σημαντική αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις Η.Π.Α. Εάν οι ανακοινώσεις βρεθούν πάνω από τις εκτιμήσεις τότε θα πρέπει να περιμένουμε ο χρυσός να δεχτεί περαιτέρω πιέσεις καθώς θα επανέλθουν στο προσκήνιο οι προσδοκίες για αύξηση του βασικού επιτοκίου μέχρι τα μέσα του 2015.

Από άποψη τεχνικής ανάλυσης ο χρυσός βρίσκεται σε σημαντικά επίπεδα, με το πολύτιμο μέταλλο να κινείται χαμηλότερα από τα $1.310. Ο χρυσός αναμένεται να βρει στηρίξεις στην περιοχή των $1.287 όπου κινείται και ο Κ.Μ.Ο 100 ημερών ενώ παρακάτω εντοπίζουμε τη σημαντική περιοχή στηρίξεων των $1.260/70. Σε περίπτωση που δούμε το χρυσό να διασπά τα $1.310, τότε οι σημαντικότερες αντιστάσεις υψηλότερα βρίσκονται στα υψηλά Μαρτίου και στα $1327/34. Με τις ανακοινώσεις από τις Η.Π.Α να αναμένονται με ενδιαφέρον παραμένουμε σε στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις στο χρυσό.

Facebook Comments