ΟΟΣΑ: Σταθερή αναπτυξιακή δυναμική μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών

MarketNews

ΟΟΣΑ: Σταθερή αναπτυξιακή δυναμική μεταξύ αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σταθερή αναπτυξιακή δυναμική στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά εξασθένηση της ανάπτυξης στις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες, υποδηλώνουν οι σύνθετοι πρόδρομοι δείκτες του ΟΟΣΑ (του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι σύνθετοι δείκτες, που έχουν σχεδιασθεί για να προβλέπουν τις μεταβολές στην οικονομική δραστηριότητα σε σχέση με την τάση, υποδηλώνουν μία θετική αλλαγή δυναμικής για την Ευρωζώνη ως σύνολο και την Ιταλία και μία σταθερή τάση ανάπτυξης για τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Σταθερή είναι η τάση ανάπτυξης και για τον ΟΟΣΑ ως σύνολο, όπως και τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Το ίδιο ισχύει και για τη Βρετανία, όπου οι δείκτες υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της σταθεροποιείται υψηλότερα από την τάση του.

Αντίθετα, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώνεται κάτω από την τάση στη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία, ενώ χάνει τη δυναμική του στη Ρωσία.