Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς-MIG - Τί προβλέπει η συμφωνία

MarketNews

Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς-MIG - Τί προβλέπει η συμφωνία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τον όμιλο της Τραπέζης Πειραιώς, ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG). Η στρατηγική συμφωνία προβλέπει μεταξύ των άλλων, συμμετοχή της δεύτερης, σε αδιάθετες ομολογίες της σειράς Α από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της MIG, με ημερομηνία λήξης 29 Ιουλίου 2019, και  περίοδο διάθεσης έως την 30 Ιουνίου 2014.

Η συμμετοχή του oμίλου της Τραπέζης Πειραιώς ποσού περίπου 250 εκατ. ευρώ  πραγματοποιείται στην ονομαστική αξία των ομολογιών.

Οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG που περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο  όπως έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 30η Απριλίου 2013 με συμπλήρωμα την 19η Ιουνίου 2013, περιλαμβάνουν την δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της Εταιρίας με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί για μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές για ποσό τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ.

Με την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας και μετατροπής των ομολογιών ο όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος στην MIG  με ποσοστό κατ΄ ελάχιστο 17,7% , ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά η χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου της MIG.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πρόθεση των δύο μερών είναι η μετατροπή του συνόλου των ομολογιών που θα αποκτηθούν από την Τράπεζα Πειραιώς σε μετοχές είτε από την ίδια είτε μέσω της διαθέσεώς τους σε θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές κοινής αποδοχής.  Επίσης σε περίπτωση μελλοντικής πώλησης των μετοχών που θα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην MIG έχει συμφωνηθεί δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους βασικούς μετόχους της MIG μέσω υπόδειξης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Τέλος, η συμφωνία δεν προβλέπει συμμετοχή εκπροσώπου της Τράπεζας Πειραιώς στο Διοικητικό Συμβούλιο της MIG.

Η παραπάνω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων των δύο Ομίλων όπως επίσης και αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος επισήμανε ότι "η συμφωνία της MIG με την Τράπεζα Πειραιώς σηματοδοτεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου μας προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων μας, αλλά και της Ελληνικής Οικονομίας γενικότερα.  H, τιμητική για εμάς, επιλογή της Τράπεζα Πειραιώς να στηρίξει τα σχέδια του Ομίλου μας ανοίγει πλέον νέους και μεγαλύτερους δρόμους.  Η MIG, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της τις ηγέτιδες εταιρείες στους κλάδους Τροφίμων, Εστίασης, Ακτοπλοΐας, Υγείας και Πληροφορικής θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην συγκέντρωση εταιρειών (consolidation) και την εξυγίανση του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας με γνώμονα την ανάπτυξη εργασιών και τη διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας".

Υπενθυμίζεται ότι η MIG διατηρεί Κύριες Συμμετοχές της σε μια σειρά θυγατρικών της εταιριών από μεγάλο εύρος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα οι συμμετοχές της MIG  είναι οι ακόλουθες:
Vivartia: Τρόφιμα και Γαλακτοκομικά, ποσοστό συμμετοχής 92,1%.
Attica Μεταφορές: (Επιβατηγός Ναυτιλία, Αερομεταφορές), ποσοστό συμμετοχής 89,4%.
Υγεία: Υπηρεσίες Υγείας, ποσοστό συμμετοχής 70,4%.
Singular Logic: Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, ποσοστό συμμετοχής 85,7%.
FAI Aviation Group: Μεταφορές (Επιβατηγός Ναυτιλία, Αερομεταφορές), ποσοστό συμμετοχής 51%,
Sunce Bluesun: Αναψυχή, ποσοστό συμμετοχής 50%
Hilton Κύπρου: Αναψυχή, ποσοστό συμμετοχής 75,1%.
MIG Real Estate: Real Estate, ποσοστό συμμετοχής 35%.
JSC Robne Kuce Beograd (RKB): Real Estate, ποσοστό συμμετοχής 82,7%.
SkyServ Handling: Μεταφορές (Επιβατηγός Ναυτιλία, Αερομεταφορές), ποσοστό συμμετοχής 100%

Νωρίτερα:

Σε στρατηγική συνεργασία φαίνεται να έχουν συμφωνήσει η Τράπεζα Πειραιώς και η MIG, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Πειραιώς θα καλύψει ομολογιακό δάνειο της MIG, μετατρέψιμο σε μετοχές της, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα της επιτρέψει να αποκτήσει περίπου το 16% της MIG.