Διεκόπη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τον καθορισμό της ημερομηνίας σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης και οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, οπότε και θα συνεχισθεί η συνεδρίαση.

Τόσο το Δ.Σ. της Εθνικής, όσο και της Eurobank, αποφασίσθηκε να συνεδριάσουν, σήμερα, μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις των θεσμικών αρχών, ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, να προχωρήσουν σε ξεχωριστές ανακεφαλαιοποίησεις.

 

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής τους η Εθνική χρειάζεται κεφάλαια ύψους 9,7 δισ. ευρώ, ενώ η Eurobank 5,8 δισ. ευρώ. Στην περίπτωση που οι δύο τράπεζες δεν καταφέρουν να επιτύχουν το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα που απαιτείται, ήτοι το 10% της συνολικής αύξησης, τότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου και οι τράπεζες θα περάσουν στα «χέρια» του ΤΧΣ.

 

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εθνικής διεκόπη, προκειμένου τα μέλη να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση γύρω από τις επιδιώξεις της ΕΤΕ να επιτύχει το ποσοστό της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τις εναλλακτικές, ώστε να μη χρειαστεί να καλύψει πλήρως την αύξηση κεφαλαίου το ΤΧΣ.

Facebook Comments