Αυξήθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA

MarketNews

Αυξήθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατά κατά 1,03 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τον Απρίλιο. Μεγαλύτερη εμφανίζεται τον Απρίλιο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Ειδικότερα, κατά 1,03 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τον Απρίλιο, ενώ αύξηση κατά 243 εκατ. ευρώ σημείωσε και η εξάρτησή τους από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ αυξήθηκε στα 58,84 δισ. ευρώ από 57,81 δισ. ευρώ τον Μάρτιο και από τον ELA στα 3,12 δισ. ευρώ από 2,88 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται από τη χρηματοδότηση των κεντρικών τραπεζών. Ωστόσο, επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον μηχανισμό έκτακτης παροχής ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς τους κοστίζει περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες ακριβότερα από τη κανονική χρηματοδότηση από την ΕΚΤ.