«Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από αυτές ήταν «αναπόφευκτες» είπε, αλλά τη μεγάλη καταστροφή την αποτρέψαμε, σημείωσε και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία, τόνισε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη θα παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα και μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προτάσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και είπε ότι ήρθε η ώρα να επιτραπούν, επιτέλους, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα.

Ανακοίνωσε, ακόμα, πως σύντομα θα λειτουργήσει το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «νέο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».

Επιτέθηκε δε με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως «υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας», επειδή καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εθνικές εκλογές. Ο λαός είναι πληγωμένος, αλλά ώριμος και θα δώσει την απάντηση που πρέπει στα «σενάρια ανωμαλίας» που σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε.

Πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε» τον ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει πίσω τη χώρα και παρατήρησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκε σε όλα όσα είχε πει, λέγοντας πως «ποτέ άλλοτε ένα κόμμα στην Ελλάδα δεν έχει διαψευστεί σε τόσα πολλά».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε και στην κριτική που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του στο Σκοπιανό όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών και σχολίασε πως “θυμήθηκαν την ανυποχώρητη στάση μου αυτοί που στελέχη τους αποκαλούν τα Σκόπια «Μακεδονία»”.

Facebook Comments