«Είναι σαν να ζούμε την δική μας αραβική άνοιξη, μόνο που στην Αίγυπτο κάποιοι μπορεί να νοσταλγούν τον Μουμπάρακ, ενώ εδώ κανείς δεν πρόκειται να νοσταλγήσει τον Μπερσάνι ή τον Μπερλουσκόνι », είπε ο Μπέπε Γκρίλο σε συνέντευξή του στην ιταλική έκδοση της εφημερίδας «Μετρό».

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ανέφερε: «στην Ιταλία θα επιλέξουμε για την διακυβέρνηση της χώρας έντιμους ανθρώπους, που να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια. Κάτι που σημαίνει ότι όποια επιχείρηση το επιθυμεί, δεν θα πρέπει πλέον, να πηγαίνει στην Σλοβενία, στην Ελβετία ή στην Αυστρία, για να μπορεί να παράγει».

Ο Μπέπε Γκρίλο πρόσθεσε ότι «το κίνημά του θέλει να μετατρέψει την Ιταλία και την Ευρώπη σε μια πραγματική κοινότητα» κι επισήμανε ότι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του M5S είναι νεότεροι από εκείνους όλων των άλλων κομμάτων, ότι σε ποσοστό 88% είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου και οι γυναίκες που εξελέγησαν με αυτό αποτελούν επίσης ποσοστό-ρεκόρ.

«Με αποκαλούσαν δημαγωγό και εκφραστή της αντιπολιτικής. Σήμερα, τα κόμματα, αντιγράφουν το πολιτικό μας πρόγραμμα. Μόνο που εμείς το εφαρμόζουμε, ενώ οι άλλοι το αναγγέλλουν απλώς στην τηλεόραση», δηλώνει ο ηθοποιός και πολιτικός ηγέτης στην συνέντευξή του στην ιταλική έκδοση της εφημερίδας «Μετρό».

Ο ιδρυτής του Κινήματος Cinque Stelle υποστήριξε ότι το κίνημά του κάνει «μια επανάσταση, αλλά όσοι την ζουν δεν το έχουν καν καταλάβει. Είναι εξήντα, εβδομήντα ετών, βρίσκονται μέσα στα κόμματα, στις εφημερίδες, στις τράπεζες, τις λεγόμενες ισχυρές εξουσίες. Και δεν κατάλαβαν ότι πρόκειται για έναν πόλεμο γενεών, διότι δεν μπορούμε να κρατήσουμε άλλο ανθρώπους που βρίσκονται στις θέσεις τους εδώ και τριάντα πέντε χρόνια. Άτομα που διέλυσαν την χώρα και που μας εξηγούν, τώρα, από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις, πως πρέπει να διορθωθούν τα λάθη τους».

Facebook Comments