Παρουσία Ομπάμα και Κλίντον τα εγκαίνια για το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου

MarketNews

Παρουσία Ομπάμα και Κλίντον τα εγκαίνια για το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, εγκαινιάστηκε το μουσείο μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς, θύματα, διασωθέντες και μέλη των σωστικών συνεργείων.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην εντυπωσιακή "Αίθουσα των Θεμελίων", στα θεμέλια των δίδυμων πύργων στο Μανχάταν που κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2011 όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες βρέθηκαν αντιμέτωπες με το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία τους.

Στο μουσείο εκτίθενται δεκάδες χιλιάδες ενθύμια, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων ενώ αποτίεται φόρος τιμής σε κάθε έναν από τους 2.983 ανθρώπους που σκοτώθηκαν εκείνη τη μέρα στην καρδιά του Μανχάταν.

Ο κ. Ομπάμα επισκέφθηκε το μουσείο μαζί με τη σύζυγό του, το ζεύγος Κλίντον και μιλώντας στα εγκαίνια χαρακτήρισε τον τόπο "ιερό".