Μετά τις θρυλικές παραστάσεις «Alegría» και «Dralion», το διάσημο Τσίρκο του Ήλιου «Cirque du Soleil», επιστρέφει με μια νέα παραγωγή στην Ελλάδα, – με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση του διάσημου θεάματος -, μένοντας πιστό στο ραντεβού του με το ελληνικό κοινό.

Το «Quidam» είναι η «ανατρεπτική» παραγωγή που έρχεται στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για 19 παραστάσεις στην Αθήνα και για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Η πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρίας Λάβρυς, κα Γεωργία Ηλιοπούλου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στην «ελληνική εμπειρία» των δύο τελευταίων ετών με τις παραστάσεις «Alegría» και «Dralion», στον επετειακό χαρακτήρα της φετινής συγκυρίας λόγω συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του «Μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο» και τέλος στη διαφορετικότητα και μοναδικότητα της φετινής παραγωγής του «Quidam», που για πρώτη φορά αναφέρεται στην καθημερινή πραγματικότητα, στην ίδια την ανθρώπινη ζωή».
Η παράσταση «Quidam» έκανε πρεμιέρα το 1996 και έκτοτε την έχουν δει πάνω από 12 εκατομμύρια θεατές, ενώ συμμετέχουν σε αυτή 45 ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αθλητές οι οποίοι παρουσιάζουν 10 νούμερα.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του «Quidam» Jessica Leboeuf, θύμισε στο κοινό την τριαντάχρονη ιστορία του διάσημου τσίρκου, ενώ ανέφερε ότι το Cirque du Soleil επαναπροσδιόρισε τη διασκέδαση δημιουργώντας μια νέα μορφή τέχνης, η οποία συνδυάζει ακροβατικά, street performance, ζωντανή μουσική και φανταστικά κοστούμια. «Με 19 διαφορετικές παραγωγές οι οποίες παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο, το Cirque du Soleil έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα του με παραστάσεις που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Πάνω από 100 εκατομμύρια θεατές έχουν παρακολουθήσει μια παράσταση σε όλο τον κόσμο, ενώ οι παραγωγές έχουν επισκεφθεί πάνω από 300 πόλεις», είπε χαρακτηριστικά.

Οι παραστάσεις στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν 20 – 28 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γήπεδο Ο.Α.Κ.Α., ενώ στη Θεσσαλονίκη 30 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου στο Π.Α.Ο.Κ. Sports Arena. Τα εισιτήρια θα διατίθενται (ον-λάιν) για τα μέλη του Cirque Club (www.cirqueclub.com) από αύριο, Τετάρτη 14 Μαΐου.

Η έναρξη προπώλησης για το κοινό ορίστηκε για την Πέμπτη, 15 Μαΐου, στα καταστήματα «Γερμανός» και στην ιστοσελίδα www.lavris.gr, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων είναι 35 ευρώ και 28 ευρώ τα παιδικά και φοιτητικά. (Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο: 210 – 7258510).

Facebook Comments