Οι ανακοινώσεις από την Ιαπωνία σήμερα το πρωί με τις παραγγελίες μηχανημάτων να βρίσκονται στο 16.1% σε ετήσια βάση ενίσχυσαν το JPY με το USD/JPY να κοιτάει καθαρά το 101.00. Σε σημερινό δελτίο της για την πορεία του Yen, η BNP Paribas προβλέπει τις επόμενες κινήσεις του JPY ερμηνεύοντας τις ανακοινώσεις από την Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν :

« Οι ανακοινώσεις από την Ιαπωνία σήμερα από τις παραγγελίες μηχανημάτων δείχνει ότι η επένδυση κεφαλαίου συνεχίζει με αμείωτη ένταση στην Ιαπωνία γεγονός που αποτελεί θετικό σημάδι παρά την αύξηση του φόρου κατανάλωσης τον Απρίλιο. Οι σημερινές ανακοινώσεις συνοδεύουν τις προηγούμενες από την ανάπτυξη του Α.Ε.Π που βρέθηκε στο 5.9% για το πρώτο τρίμηνο, γεγονός που δείχνει ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ιαπωνία συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία της».

« Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα από την ιαπωνική οικονομία είναι φυσικό να βελτιώνονται βάσει της εφαρμοζόμενης ποσοτικής χαλάρωσης. Συνεχίζουμε να βλέπουμε το USD/JPY στο 110.00 μέχρι το τέλος του έτους».

Facebook Comments