Περισσότερες επενδύσεις ζητά το ΔΝΤ από τη Γερμανία

MarketNews

Περισσότερες επενδύσεις ζητά το ΔΝΤ από τη Γερμανία , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα επιθυμούσε η Γερμανία να κάνει ακόμη περισσότερες επενδύσεις, ιδίως σε έργα υποδομής, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Η ανάκαμψη της Γερμανίας θα επιταθεί και θα είναι πιο χαρακτηριστική σε σχέση με την υπόλοιπη ευρωζώνη», εκτιμά το ΔΝΤ στα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσής του για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ωστόσο, το Ταμείο επισημαίνει ότι το Βερολίνο θα πρέπει να κάνει περισσότερα "για να επιταχύνει την ανάπτυξη", από την οποία θα επωφεληθούν, εξ αντανακλάσεως, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Γερμανίας. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών και να απελευθερωθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας των υπηρεσιών.

Παρόμοιες συστάσεις έχει κάνει και στο παρελθόν το ΔΝΤ αλλά και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, την περασμένη εβδομάδα.