Ι. Στουρνάρας: Η ύφεση τελειώνει - Ξεπερνάμε τους στόχους στα δημοσιονομικά

Ημερησία

Ι. Στουρνάρας: Η ύφεση τελειώνει - Ξεπερνάμε τους στόχους στα δημοσιονομικά , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Η χώρα εξασφάλισε τη θέση της στην Ευρωζώνη και ανέκτησε την αξιοπιστία μεταξύ των διεθνών αγορών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την ομιλία του, χθες βράδυ, στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής της European Securities and Market Authority (ESMA), που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ που εμφάνισε η χώρα το 2013, ξεπερνώντας τον στόχο του Προϋπολογισμού. «Η προσαρμογή είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή σε κυκλικά προσαρμοσμένους όρους: Από το 2009, η δημοσιονομική προσαρμογή ισοδυναμεί στο 19,4% του ΑΕΠ», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, τα αποτελέσματα της γενικής κυβέρνησης κατά το πρώτο τετράμηνο του 2014 δείχνουν ότι η δημοσιονομική έκβαση θα ξεπεράσει τους στόχους. Πρόσθεσε επίσης πως τα στοιχεία για το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου στηρίζουν την άποψη ότι η βαθιά ύφεση πλησιάζει επιτέλους στο τέλος.