Στο στόχαστρο της Κομισιόν τρεις τράπεζες

MarketNews

Στο στόχαστρο της Κομισιόν τρεις τράπεζες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Κατηγορίες κατά της HSBC, της Credit Agricole και της JPMorgan για χειραγώγηση των βασικών χρηματοπιστωτικών δεικτών αναφοράς που συνδέονται με το ευρώ απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγοντας το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων στις τρεις τράπεζες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λόγους ανησυχίας ότι οι τρεις τράπεζες μπορεί να έχουν λάβει μέρος σε σχέδιο συνεννόησης με στόχο τη διαστρέβλωση της φυσιολογικής πορείας καθορισμού των τιμών για τα παράγωγα που βασίζονται σε επιτόκια του ευρώ», ανακοίνωσε η αρχή της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό.

Σε περίπτωση που κριθούν ότι παραβίασαν τους κανόνες της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό, οι εν λόγω τράπεζες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμα που θα ανέρχονται έως 10% του συνολικού τους τζίρου.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Δεκέμβριο επιβλήθηκε πρόστιμο - ρεκόρ, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, σε έξι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland και η Citigroup, για αντίστοιχα αδικήματα.