Με απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς ο κλάδος του λιανεμπορίου ασκεί σημαντικές πιέσεις με αφορμή τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22% στις 16.476,31 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  σημειώνει απώλειες 0,31% στις 4.112,14 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,20% στις 1.881,09 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες 10% και για την Staples, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη πρώτου τριμήνου διαμορφώνονται στα 18 σεντς, ενώ η αγορά ανέμενε να διαμορφωθούν στα 21 σεντς.

Πτώση 4,4% καταγράφει η Urban Outfitters, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 26 σεντς ανά μετοχή ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αυτά να είναι ένα σεντ υψηλότερα.

Κατά 14% υποχωρεί η Dicks Sporting Goods, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την πορεία της κερδοφορίας της το 2012. Η διοίκηση της λιανεμπορικής αλυσίδας αθλητικών ειδών απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο πολύ δύσκολο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Home Depot ενισχύεται κατά 2,3%, καθώς αν και ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων για το α 3μηνο του έτους, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Την αγορά επηρεάζει αρνητικά και η ανακοίνωση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ότι η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους στις χώρες μέλη του διαμορφώθηκε στο 0,4%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2013, όταν είχε σημειωθεί ανάπτυξη 0,5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλειται κατά κύριο λόγο στις ειδικές συνθήκες που αντιμετώπισε η αμερικανική οικονομία, εξαιτίας της σφοδρότατης κακοκαιρίας που επληξε τη χώρα. Στις ΗΠΑ η οικονομία παρέμεινε στάσιμη, ενώ ο ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά μόλις 0,2%. Πιο ισχυρή ήταν η ανάπτυξη στην ιαπωνική οικονομία, όπου και έφτασε στο 1,5%, από 1% στο προηγούμενο τρίμηνο, στηριζόμενη κυρίως στην αύξηση της ζήτησης.

Facebook Comments