Καλή χρονιά σε όλους! Καλή επικοινωνιακή χρονιά νάχουμε και πάντα με επιτυχίες!

Με το αριστερό μπήκε το 2018 καθώς το πρώτο δημοφιλές θέμα σε social media, πολιτικές και παραπολιτικές στήλες ήταν η συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στην εφημερίδα των Συντακτών. Την οποία συνέντευξη, ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι δεν διάβασα, διάβασα μόνον σκόρπια αποσπάσματα. Οπότε σχολιάζω κάτι που δεν  γνωρίζω στο σύνολο του ούτε καν κατά το ήμισυ έτσι για να σχηματίσω « έγκυρη «γνώμη.

Χρειάζεται να είναι «έγκυρη» η γνώμη μου; Ασφαλώς όχι! Αυτό που χρειάζεται είναι μια γνώμη -φούσκα, έξυπνη ει δυνατόν, που να δημοσιοποιηθεί,  να «πετάξει» ψηλά  στη δημόσια σφαίρα και μετά να σκάσει με ένα μεγαλοπρεπές «boooooommmm» για να έχει πολλά like και πολλά σχόλια, πολλές αναδημοσιεύσεις και πολύ βρίσιμο από όσους διαφωνούν, πολλά τρολάκια να αναπαράγουν ή να λοιδωρούν. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί γιατί όπως προείπα, εμφάνισα μια δυσανεξία στην πολυσέλιδη πολιτική ανάλυση κάποιου «απλού πολίτη» με παιδιόθεν αριστερή αγωνιστική πορεία. Την ίδια δυσανεξία που θα εμφανίσω  αν κληθώ να διαβάσω 4.000 λέξεις με τις απόψεις μιας δεξιούλας ΜΑΚΙ μετά ΟΝΝΕΔ και νυν ΝΔ  που θα κάνει μαθήματα περί καλού και χρήσιμου φιλελευθερισμού από τις σελίδες μιας δεξιάς εφημερίδας και όλως τυχαίως  θα είναι η σύζυγος -οι συντηρητικοί πολιτικοί έχουν…. συζύγους όχι συντρόφους- του πρωθυπουργού.

Επίσης για να είμαι απόλυτα  ειλικρινής τώρα με την πρεσβυωπία ν΄ανεβαίνει, έχω περιορίσει τις άσκοπες αναγνώσεις.

Δεν έχω λοιπόν γνώμη ούτε για τις σοφίες ή τις ανοησίες ούτε για το σοβαρό ύφος ή το μελό, ούτε για το αν όντως μιλάει σαν αριστερός Μπαμπινιώτης ή ήταν γραπτή αλλά εμφανίστηκε σαν μαγνητοφωνημένη η συνέντευξη, ούτε για το αν έριξε μπηχτές για το αξιακό σύστημα της Μαρέβας ή για το φιλελέ αξιακό σύστημα γενικώς. Μια θολούρα έχω από σκόρπια σχόλια συναδέλφων με σχετικά αποσπάσματα. Θολούρα  την οποία υπερηφάνως θα διατηρήσω διότι σέβομαι την ιδιότητα του «απλού πολίτη» όταν κάποια την προτάσσει όπως σέβομαι και την ιδιότητα της «συντρόφου» ενός πολιτικού όταν κάποια την επικαλείται . Οπότε γιατί να αναλύσω τι λέει και πως λέει ότι λέει πολιτικά  η Μπέτυ στρατευμένη στην αριστερά; Ανέλυσα ποτέ τι λέει η Ελένη ή η Μαρία ή η Φανή που επίσης ανέκαθεν αγωνίζονταν για την αριστερά; Όχι…   

Τώρα αν η σύντροφος του πρωθυπουργού της χώρας ως εκ της θέσεως της, επιθυμεί να δημοσιοποιήσει κάποιες πολιτικές απόψεις της, τότε πολύ ευχαρίστως να βάλω τα γυαλιά μου, να διαβάσω προσεκτικά λέξη προς λέξη και μετά να εκφράσω τη γνώμη μου επι των δημόσιων θέσεων της. Αλλά δεν το επιθυμεί ως εκ της θέσεως της, μιλά όπως ισχυρίζεται σαν απλή πολίτης, οπότε δεν μου αφήνει άλλη επιλογή παρά να προσπεράσω το μη- συμβάν της συνέντευξης της.

Facebook Comments