Σήμερα Τρίτη λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στους τομεάρχες του κόμματος. 

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την «καθαρή έξοδο» καθώς η χώρα τάχα βγαίνει από το πρόγραμμα ενώ έχει επί της ουσίας αναλάβει δεσμεύσεις για πολλά χρόνια. Κι ενώ οι δεσμεύσεις για μείωση των συντάξεων το 2019 και μείωση του αφορολόγητου το 2020 θα πραγματοποιηθούν με την κυβέρνηση Τσίπρα να έχει ήδη «μαυρίσει» τα επόμενα χρόνια. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο κρίσιμο θέμα των ημερών, το Σκοπιανό. Κατηγόρησε τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο τον υπουργό Εθνικής Αμύνης. Στο Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε ότι «έχει την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και επέλεξε να την κάνει εν κρυπτώ». Για τον Πάνο Καμμένο είπε χαρακτηριστικά ότι προσπαθεί «να κρατηθεί στην καρέκλα του» ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «τον αδειάζει δημόσια». Ως θέση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ως εθνική θέση δήλωσε αυτή της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το ελάχιστο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προασπίσει το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Κατηγόρησε την κυβένηση πως με την ψηφοθηρική της οικονομική πολιτική, με τα επιδόματα και τα «παιχνίδια» στο ασφαλιστικό, επιδεινώνεται η κατάσταση της ελληνιικής οικονομίας για όλες τις κοινωνικές τάξεις καθώς ευνοείται η «μαύρη εργασία» και απωθούνται οι επενδύσεις.

Νωρίτερα, μίλησε εμφατικά για τα την επέκταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και για τα 200 εκατομμύρια νέους φόρους, τις μειώσεις στις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης. 

Χαρακτήρισε το 2018 ως μία χρονιά σημαντικών πολιτικών εξελίξεων ενώ προσέθεσε ότι η έξοδος από το πρόγραμμα δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας «ανίκανης, αδίστακτης και ανεύθυνης κυβέρνησης» η οποία παίρνει μέτρα λιτότητας για πολλά χρόνια. Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, η χώρα θα χρειαστεί ένα τολμηρό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, ώστε να δανείζεται με λογικά επιτόκια.

Για το 2017 σχολιάσε ως ασήμαντη και πολύ κατώτερη των προσδοκιών την ανάπτυξη. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε:

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει μια τέτοια πολιτική. Ανάπτυξη με υπονόμευση των επενδύσεων δεν γίνεται – ούτε με γερασμένες ιδεοληψίες ακόμα και στις εκδρομές των μαθητών

 

Facebook Comments