Τις εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου αναβάθμισε η Citigroup, λέγοντας πως «οι αντιξοότητες για την κερδοφορία του πετρελαϊκού κλάδου μοιάζουν αισθητά μειωμένες σε σχέση με έχουν περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με πριν».

Η Citi αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την τιμή του brent στα 109 δολάρια το βαρέλι από 103 δολάρια προηγουμένως για το 2014 και στα 105 δολάρια το βαρέλι από 95 δολάρια για το 2015.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει κυρίως την σφικτή προσφορά το 2014, «με επιδείνωση από την αυξημένη αίσθηση αδυναμίας στην προσφορά εξαιτίας της κλιμακούμενης βίας στη Νιγηρία και το Ιράκ καθώς και τις συνεχιζόμενες διακοπές στη Λιβύη». Παράλληλα, η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μία «μεγάλη, εντελώς απρόσμενη πηγή γεωπολιτικού ρίσκου» σε μια αγορά που ήταν κολλημένη σε ουδέτερη έως και bearish περιοχή, προσθέτει η Citi.

Οι εκτιμήσεις του οίκου για τα ανά μετοχή κέρδη των πετρελαϊκών αναβαθμίζονται κατά 4% για φέτος και κατά 9% για το 2015. Κορυφαίες επιλογές της Citi παραμένουν η Total, η BG Group, η Galp Energia και η Repsol.

Facebook Comments