Σε δελτίο προς τους επενδυτές τους οι αναλυτές της Credit Agricole εκτιμούν τις σημαντικότερες ευκαιρίες στην αγορά συναλλάγματος τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο μέλλον.

Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας αναφέρουν:

Βραχυπρόθεσμη Πρόβλεψη (Μέχρι 1 μήνα)

Οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας προτείνουν θέσεις αγοράς στο EUR στο βραχυπρόθεσμο μέλλον λόγω του αυξανόμενου ρίσκου η ΕΚΤ να μην πάρει αποφάσεις ανάλογες με αυτές που αναμένουν οι αγορές, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων που περιμένουν οι αγορές στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

«Εφόσον βελτιωθεί περαιτέρω η διάθεση ρίσκου, λόγω της πτώσης του γεωπολιτικού ρίσκου και της βελτίωσης των προσδοκιών για την ανάπτυξη, πιστεύουμε ότι ζεύγη όπως τα AUD/JPY και NZD/JPY θα ευνοούσαν πιθανές θέσεις αγοράς».

«Όσον αφορά το GBP από την άλλη, παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική μας, να πουλάμε στα υψηλά και να αγοράζουμε στα χαμηλά, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη από την ΕΚΤ δείχνουν πιθανή βελτίωση των προοπτικών για μία αύξηση των επιτοκίων».

Μεσοπρόθεσμη Πρόβλεψη (Πέρα από 1 μήνα)

«Περιμένουμε τα μεγέθη των Η.Π.Α σταδιακά να βελτιώνονται όλο και με ταχύτερους ρυθμούς γεγονός που ίσως αναγκάσει τους αξιωματούχους της FED να κάνουν πιο επιθετική τη ρητορική τους σε σχέση με τα επιτόκια. Επομένως θα λέγαμε ότι διατηρούμε με επιφύλαξη μία θετική στάση έναντι του δολαρίου».

«Όσον αφορά το JPY σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην αγορά περιμένουμε να δούμε την BoJ να συνεχίσει ενισχύοντας τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης γεγονός που θα ευνοούσε ένα πτωτικό ράλι του JPY».

Facebook Comments