Ανεβάζουν στροφές Eurobank και Εθνική, με την αγορά να προεξοφλεί ότι έστω και την τελευταία στιγμή, οι τράπεζες θα καταφέρουν να μαζέψουν το πολυπόθητο 10% που θα διασφαλίσει τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα.

Για δεύτερη μέρα στο +30% βρίσκεται η μετοχή της Eurobank και η αγορά να ρίχνει την προσοχή της στη μετοχή, ποντάροντας στο ότι τελικά είναι εφικτή η κάλυψη του 10% της αύξησης κεφαλαίου από ιδιωτικά κεφάλαια. Και όχι μόνο αυτό.

Καλό είναι το κλίμα για την Alpha και την Πειραιώς, οι οποίες όχι απλώς θα καλύψουν το όριο του 10%, αλλά από τις επαφές που έχουν γίνει με ξένους οίκους και Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές, προκύπτει ότι θα υπερκαλύψουν το εν λόγω όριο.

Ως προς την Εθνική, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, αφού μετά την αποτυχημένη παρουσίαση του business plan και των συνεργειών της συγχώνευσης με την Eurobank την περασμένη Παρασκευή, καλείται σήμερα το μεσημέρι να πείσει το ΤΧΣ ότι θα καταφέρει να καλύψει το 10%. Η αγορά είναι δύσπιστη με τη μετοχή να ενισχύεται περίπου στο 6%, κοντά στα 50 λεπτά. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται στην περιοχή των 890 μονάδων με κέρδη άνω του 2% και τις συναλλαγές να υπερβαίνουν τα 26 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα βγαίνουν εντολές αγορών στη ΔΕΗ, η οποία επέστρεψε στα 6 ευρώ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Jumbo και ΕΛΠΕ ενισχύονται πάνω από 4%, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο πάνω από 3%.  Απώλειες για τον ΟΠΑΠ που υποχωρεί στα 6,87 ευρώ, δεδομένου ότι σήμερα καθορίζονται τα σχήματα που θα «χτυπήσουν» τον Οργανισμό, ενώ κόπωση παρατηρείται στη μετοχή της Ιντραλότ, που κινείται στην περιοχή των 1,96 ευρώ.

Facebook Comments