To μπαλάκι στην πλευρά των μετόχων πέταξε το ΕΣΡ καθώς διευκρίνισε ρητά ότι “η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών δεν προβλέπεται στην αποστολή μας”.

Σε απάντηση επί ερωτήματος που ετέθη από δημοσιογράφο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει ότι: “Στους σκοπούς του ΕΣΡ, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί. Είναι όχι απλώς άτοπο, είναι αδιανόητο, για ένα θεσμικό όργανο που μπορεί να χρειαστεί να κρίνει επί θέματος, δυναμένου να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ προσώπων με αντίθετα συμφέροντα, να έχει εκ των προτέρων εκφράσει άποψη επ’ αυτού. Στο πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως αβελτηρία η εμμονή του ΕΣΡ στο θεσμικό του ρόλο.”

Μπαράζ νέων διαβουλεύσεων;

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, είπε ότι θα επιδιώξει άμεσα να υπάρξουν συναντήσεις με τις τράπεζες, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και την εταιρεία Elenovo. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει μεταβιβάσει σ αυτήν το 19,63% των μετοχών του Mega.

Μαρινάκης: “Το MEGA με ενδιαφέρει”

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε εκπροσώπους των απλήρωτων εργαζομένων του σταθμού και των συνδικαλιστικών ενώσεων «το ματς δεν έχει τελειώσει ακόμη, υπάρχει χρόνος» .

Ήταν η πρώτη τους συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη , μετά την εξαγορά του ΔΟΛ και του 22,1% του καναλιού.

Ο ίδιος δήλωσε έτοιμος να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των λειτουργικών εξόδων του καναλιού μέχρι τον Μάιο, όπως και για το ενοίκιο στη Digea. «Έχω δώσει μέχρι σήμερα 781.000 ευρώ, ενώ μπήκα στη μετοχική σύνθεση τον Αύγουστο», τόνισε , με τη σημείωση ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ε.Σ.Ρ. και Σ.Τ.Ε. θα κρίνουν τις εξελίξεις;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί δύο ημερομηνίες-ορόσημο για τις εξελίξεις στο MEGA. Την 27η Φεβρουαρίου – που μπορεί να πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν πήραν άδεια , βάσει του νόμου Παππά – και την 3η Μαρτίου. Τότε θα συζητηθεί στο Σ.Τ.Ε. η κύρια προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Μαρινάκη και ο νέος διαγωνισμός θα καταπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εξαρχής στόχο να κλείσει το κανάλι και ασκεί πιέσεις στις τράπεζες γι αυτό το θέμα. Ο κ. Μαρινάκης δεν δεσμεύθηκε πάντως ότι θα διεκδικήσει μέσω του MEGA την έβδομη άδεια.

Τέλος, διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για άλλα κανάλια και είπε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο, για αγορά ή είσοδο στη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ.

Στάση αναμονής από τους εργαζόμενους

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Μαρινάκη οι εργαζόμενοι είναι προβληματισμένοι. Κάποιοι δηλώνουν αισιόδοξοι ,όμως οι περισσότεροι τηρούν επιφυλακτική στάση ,περιμένοντας τις επόμενες ημέρες να ξεκαθαρίσει περισσότερο η κατάσταση.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του καναλιού αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι τις αρχές Φλεβάρη ,οπότε αναμένεται ορισμένοι απ΄αυτούς να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Οπως έχει συμφωνηθεί όμως αυτή θα γίνει σταδιακά με σκοπό να μην επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του καναλιού.

Δεν βγήκε χθες το έκτακτο δελτίο των εργαζομένων

Το επόμενο δελτίο αναμένεται να προβληθεί ,εκτός απροόπτου ,  αύριο Παρασκευή στις 19.50. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας  οι δημοσιογράφοι του καναλιού αναμένεται να συζητήσουν για τις ημέρες προβολής , τη διάρκεια και τη θεματολογία του. Βασικός στόχος είναι να αναδεικνύεται καθημερινά το θέμα,όσον αφορά τους υπεύθυνους  και να ασκούνται πιέσεις για την επίλυση του.

Το δελτίο αυτό θα φιλοξενεί,μεταξύ άλλων, επιφανή πρόσωπα της σύγχρονης Ελλάδας  που θα τονίζουν το πόσο σημαντικό είναι να εξακολουθήσει να λειτουργεί το “Μεγάλο κανάλι”.

Τις τελευταίες μέρες ο 6ος και ο 7ος όροφος του καναλιού θυμίζουν κάτι από το παρελθόν. Αρκετοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί γύρισαν στις θέσεις τους ,σε μια τελευταία προσπάθεια να σωθεί το πιο ιστορικό ιδιωτικό κανάλι της χώρας και να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και 21 μήνες περισσότερες από 420 οικογένειες.

Η ΕΣΗΕΑ έκοψε την πίτα της στις εγκαταστάσεις του Mega

Στους ανέργους το φλουρί

Η κίνηση αυτή της ΕΣΗΕΑ έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που διεκδικούν το κανάλι να μείνει ανοικτό και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαρία Αντωνιάδου μιλώντας στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της επίσκεψης των δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και έκανε έκκληση να συνεχιστεί ο αγώνας. 

Το φλουρί της πίτας έπεσε στο κομμάτι των ανέργων δημοσιογράφων. Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Mega στην ΕΣΗΕΑ Πάνος Τουμάσης, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει αίσια εξέλιξη για τους εργαζόμενους και ευχήθηκε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στον χώρο του Τύπου.

Facebook Comments