Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών από το ΕΣΡ. 

Επίσημη ενημέρωση αναμένεται τις επόμενες ώρες από το ΕΣΡ. 

Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία της αποσφράγισης ξεκίνησε την Τρίτη. Οι φάκελοι που έχουν εξεταστεί είναι από: 

-Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών -Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

-Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)

-Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

-Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

-Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (“E” TV

Την ίδια στιγμή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των μεγαλομετόχων του Μega, Βαγγέλη Μαρινάκη και οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η ανεξάρτητη αρχή δεν έχει αποκριθεί στα ερωτήματα των προαναφερθέντων σχετικά με το αν προτίθεται να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι στις 27 Φεβρουαρίου (αυτό προβλέπει ο νόμος του Νίκου Παππά για τους σταθμούς που δεν θα κερδίσουν τηλεοπτική άδεια) και αν πρόκειται να αναγνωρίσει ως διάδοχο σχήμα του Mega, εταιρεία που θα κερδίσει την άδεια και θα απορροφήσει στη συνέχεια την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (ιδιοκτήτρια σήμερα του Mega).

Όπως ανέφερε, άλλωστε, η ανεξάρτητη αρχή σε ανακοίνωσή της: «Στους σκοπούς του ΕΣΡ, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα και τους νόμους, δεν περιλαμβάνεται η παρέμβαση και, πολύ περισσότερο, η στήριξη επιχειρηματικών σχεδίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, του οποίου η ρύθμιση του έχει ανατεθεί».

Facebook Comments