Είναι γνωστό ότι η Κίνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά του χρυσού σε παγκόσμια κλίμακα. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα η Κίνα προσπαθεί να διαδραματίσει ένα ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην αγορά του χρυσού.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Shanghai Gold Exchange (αυτόνομη αρχή η οποία έχει πάρει αδειοδότηση από την Κυβέρνηση της Κίνας) πήρε την άδεια από την Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) προκειμένου να ξεκινήσει τη λειτουργία μία νέας πλατφόρμας για trading στην ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Σαγκάης.

Όπως λένε traders και αναλυτές : « Η Κίνα προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά του χρυσού. Η πλατφόρμα που προσπαθεί να εισάγει η SGE προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της στην αγορά είναι το πρώτο βήμα προκειμένου η Κίνα να μπει πιο δυναμικά στην αγορά του χρυσού».

Η Shanghai Gold Exchange έχει ήδη προσεγγίσει τράπεζες που διαμορφώνουν την αγορά του χρυσού όπως τις HSBC, Australia and New Zealand Banking Group, Standard Bank, Standard Chartered και Bank of Nova Scotia προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα της.

Facebook Comments